Jännitettä

18.01.2018 - 17:18 / grimbird.
8 vastausta - “Jännitettä”

 1. Peterick Kirjoittaa:

  Mää mietin kans pitkään sektiota, mutta lähinnä sen takia, että pelkäsin hitokseen joutuvani hätäsektioon ja ainut tapa minimoida sen riski ois suunniteltu sektio 😆 Sektio on myös käsittääkseni turvallisempi ja hallitumpi tapa synnyttää, jossain etelänmaassa (Italia?) yli 60% naisista synnyttää sektiolla. Mutta en kadu hetkeäkään alatiesynnytystä, mulla se meni niin hyvin kuin voi vaan mennä. En olis myöskään halunnut olla vauvasta erossa heti syntymän jälkeen (heräämöaika), alatiesynnytyksen jälkeen vauvan saa heti rinnalle jos kaikki on hyvin.

 2. tiitiäinen Kirjoittaa:

  “Meni vähän lysyyn” 😀 😀 😀 Voi ei!

 3. Lare Kirjoittaa:

  Tää pelkosektio on kyl aihe josta saa kuulla ja lukea niin ristiävää tietoa ja “tietoa”, ihan riippuen siitä onko kertojana pelkopolilla käyvä äiti vai lääkäri. Lapsen terveyden vaarantuminen yhteistyökyvyttömän äidin kanssa, kiintymyssuhde, maidon nousu, toipuminen kummassakin tapauksessa…

  Sehän se taitaa kuitenkin olla, että loppuviimeinen ketään ei voi pakottaa synnyttämään alakautta vasten tahtoaan. Mutta se lääkärin tahdon siirtäminen äidin tahdoksi lienee hyvin painostavaa.

 4. Jance Kirjoittaa:

  Vauvan ulostulo on tietenkin paljon helpompaa sektiossa, kun synnyttäjä on puudutettu aivan tunnottomaksi eikä tarvii ite tehdä mitään, mutta se toipuminen onkin sitten toinen juttu. Leikkaushan sektio on siinä missä muutkin, ja saattaa myös mennä jotenkin pieleen. Yksi kaverini juuri synnytti sektiolla ja hoitsut “ilmoittivat isännälle, että vaimo saattaa vuotaa kuiviin”… Eksällä taas sektiohaava tulehtui todella pahasti ja oli kipeä vielä yli kolme vuotta myöhemmin.

  Itse oon synnyttänyt alateitse, ja vaikka se oli saatanan työmaa ja repesinkin, niin toipuminen oli nopeaa. Limakalvo-alueet paranee aika pikaseen 😀

  Kai tiät pelkopolista ja mitä muita ne nyt yleensä suosittelee jos synnytys ahdistaa?

 5. ruura Kirjoittaa:

  Oon samaa mieltä Jancen kanssa. Ota yhteyttä pelkopolille, ne kyllä auttaa ja juttelee sun kanssa kaikista vaihtoehdoista. On tosi paha lähteä kenellekään sanomaan, että mikä on juuri tälle oikea tapa synnyttää. Se täytyy itse tutkimalla ja juttelemalla selvittää. Suosittelen myös yksityisiä synnytysvalmennuskursseja, jos päädyt alatiesynnytykseen. Sieltä saa tosi hyvät eväät positiivisen synnytyskokemuksen luomiseen. Maailma on täynnä ihania kätilöitä ja muita ammattilaisia, jotka haluaa ainoastaan, että sä ja vauva saatte hyvän yhteisen alun <3

 6. Tietämätön pätijä Kirjoittaa:

  En ole itse synnyttänyt mutta kommentoin sielti mitä muka tiedän. Ainakin alateitse synnytys on hyödyllinen siitä että juuri siinä vauvan saamat bakteeeit ehkäisee allergioita. Joku tutkimus siitä taisi olla että leikkauksella syntyneet olisivat allergisempia kuin “luonnollisesti” syntyneet (omassa kaveripiirissä pitää jopa paikkaansa kun kerran vertailtiin). Mutta onhan se synnytys silti kaikinpuolin pelottavaa ja toivotan onnea ja voimia siihen!

 7. Tiipahvi Kirjoittaa:

  Tsemppiä! <3

 8. Hanna Kirjoittaa:

  Vähän jännä että “synnytys pelottaa” tarkoittaisi jotenkin automaattisesti sitä että tarvitsisi jutella sektiosta – sen sijaan, että syvennyttäisiin siihen, mikä siinä synnytyksessä pelottaa ja miten asiaa voisi käsitellä etukäteen… Sarjakuvan perusteella toki mahdotonta sanoa, mitä olit kysellyt.
  Suomessa onneksi linjaukset tehdään lapsen ja äidin terveys edellä, eivätkä palkkaus-, kustannus- tai työjärjestelykysymykset pääse vaikuttamaan niin paljoa kuin maailmalla siihen valitaanko alatiesynnytys vai sektio.

  Nyt on juuri hyvä hetki pohtia ja työstää pelkoja. Itse vain kapseloin kuolemanpelon jonnekin kunnes työt loppuivat, ja sitten olin kuukauden päivät melankolisen varma että tyyliin kuolen synnytyksessä, vaikka kaikki todennäköisyys nyky-Suomessa on sen puolella, että homma menee (ja menikin) tosi hyvin.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja