Nainen

11.02.2012 - 8:57 / grimbird.




4 vastausta - “Nainen”

  1. roju Kirjoittaa:

    Aika hupaisia aikansa kuvia 70-luvun feminismistä ovat Itsellemme ja Naisen itsehoito-opas. Jälkimmäinen on kyllä ihan hyödyllinen, siitä tajusin ensimmäisen kerran, mistä kuukautiskierrossa on oikeasti kyse ja päätin lopettaa e-pillerien syömisen. Oikeasti hyvä on minun mielestä vaikkapa Feministin käsikirja (Rosa Meriläinen ja Liisa Huhta). On ollut tarkoitus ostaa se omaksi, kun tulis vastaan. Siitä saa myös hyviä jatkovinkkejä. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä Judith Butler, en tiedä onko suomennettu. Pitäisi ehtiä lukemaan.

  2. Aino S Kirjoittaa:

    Germaine Greer: The Female Eunuch
    Joanna Russ: The Female Man (scifi)

  3. montrith Kirjoittaa:

    Itse en oikein jaksa lukea noita naiseus kirjoja kun ei ikinä oikein tunnu että kuvais meikeläistä millään tavalla. Ajattelen itseäni mielummin yksilönä kun naisena, niin että se normittaisi minut jonkinlaiseen käytökseen. Onhan se tietty ihan mielenkiintoista lukea noita juttuja, mutta sitten alkaa aina vähän tuntua että enkö mä nyt sitten oo ollenkaan nainen kun en tunne mitään tällästä…

  4. grimbird Kirjoittaa:

    Niin. Yksi syy miksi haluan ottaa tällaisista asioista selvää on se, että välillä kuulee jonkin sovinistisen kommentin, tai kommentin naisista, joka häiritsee. Silloin en osaa välttämättä kertoa miksi kommentti häiritsi. Haluan saada sanastoa jotta voin argumentoida paremmin. Minulla on usein kauhea tunteiden palo päällä, mutta ei tarpeeksi faktatietoa. Tai siis, ei minun tietenkään tarvitsisi omata faktatietoa sanoakseni jotain sovinistille vastaan, sillä hänen oma kommenttista ei perustu faktoihin, mutta voih kun olen niin huono sanomaan juuri sen asian mitä tarkoitan. Kuten nyt huomaatte.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja