Onpahan taas tullut pohdittua synkkiä

13.12.2011 - 6:33 / grimbird.




5 vastausta - “Onpahan taas tullut pohdittua synkkiä”

  1. Ninni Kirjoittaa:

    Tuo on vaikea kysymys. Minä olen itse ollut tosi onnellinen siitä, että en ole koskaan halunnut lapsia, niin ei ole tarvinnut kohdata sitä sisäistä ristiriitaa, mikä syntyisi siitä, jos kroppani haluaisi lisääntyä vaikka kaikki järkiargumentit ja omat kokemukset ovat ajatusta vastaan.

  2. Itsme Kirjoittaa:

    Niin sitä kaikki negatiivinen korostuu kun ne tuppaa olemaan sellasia asioita joita aina tuodaan esille. Maailma on sen verran iso paikka, että väistämättä löytyy jostain jotain ikävää uutisoitavaa. Kannattaa kuitenki muistaa että löytyy silti todella paljon hyvää ja kaunista. Se ei vain myy jos jossakin on asiat edelleenkin oikeastaan aikamoisen hyvin. Myös silloin kun välittää paljon siitä millaiseen maailmaan lapsensa tulis tuomaan niin luultavasti myös on sellainen ihminen että kykenee tarjoamaan lapselleen hyvän elämän.

    Mikään ei ole täydellistä ja aina voi sattua jotain äärettömän epätodennäköistä ikävää, mutta väittäisin silti että selkeästi todennäköisemmin jää plussan puolelle. Antamalla hyvän alun tekee jo erittäin paljon.

  3. grimbird Kirjoittaa:

    Onhan sitä hyvääkin, mutta tietyssä mielentilassa on varma että sitä on kovin vähän. Mutta luonto-ohjelmia on masentavaa seurata, kun aina on se tuhoutumisen muistuttaminen mukana. Voihan toki olla, että aiempien luonto-ohjelmien tekijät vain sivuuttivat aiheen, ja nyt ollaan tiedostavampia.

  4. elinap Kirjoittaa:

    Lapsien kanssa jujuhan on juurikin siinä, että lapselle maailma ON ihmeellinen. He näkevät vain TOIVOA, heidän maailmansa muuttuu tällaiseksi vasta, kun he teini-ikäisinä havahtuvat siihen. Jos havahtuvat. 😉 Ehkä parhain lähtökohta vanhemmuuteen onkin juuri se, että on havahtunut. Pahaa on maailmassa ollut aina. Paljon, paljon pahempaa.

    Paras lääke masennukseen on äidin syliin kipuava naurava mukelo, joka elää juuri tässä ja nyt. Lapsissa on viisautta, josta on paljon opittavaa!

  5. nti Täti Kirjoittaa:

    Evoluutio.
    Meemit.

    Tahtoo sanoa että jos vain tiedostamattomat ihmiset lisääntyvät, jatkossa meillä on vähemmän tiedostavia ihmisiä. Ei kiitos.

    Aiomme monistaa itsemme jos vain pystymme – enempää kuin 2 lasta emme kuitenkaan aio hankkia.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja