Luukku 16.

16.12.2012 - 23:43 / grimbird.




6 vastausta - “Luukku 16.”

  1. Reetta Kirjoittaa:

    Saimaannorppa on aina varma lähikohde. Luonnonperintösäätiökin on kyllä hyvä: vanhat metsät ovat parhaita hiilinieluja ja tärkeitä ekologisen monimuotoisuuden ylläpitäjiä. Suomalaisissa kohteissa ainakin tietää, mihin raha menee ja kuka sitä käyttää.

  2. lukka Kirjoittaa:

    Niin kävi dinosauruksille ja mammuteille. Ihan turhaa pään vaivaamista se on miettiä jatkuvasti miten ilmastonmuutos tälläkertaa vaikuttaa ekosysteemiin, johon ihminen luulee vaikuttavansa liikaakin. Kaikkea ei voi edes ihminen pelastaa vaikka haluais.

  3. grimbird Kirjoittaa:

    Tietysti lajeja on kadonnut koko maapallon historian ajan. Enemmän lajeja on kuollut sukupuuttoon kuin nyt on elossa. Mutta sukupuutto ei ole koskaan uhannut näin lyhyessä ajassa näin suurta määrää lajeja yhden eläinlajin takia. Ja koska olemme tietoisia siitä mitä on tapahtumassa, on meidän toimittava. Ihminen on tietoinen eläin, pystymme kauhistuttaviin julmuuksiin toisiamme ja muita eläimiä kohtaan, mutta on muistettava että yksinkään toinen eläinlaji ei välitä toisista eliölajeista ja ymmärrä niiden ainutlaatuisuutta kuten ihminen.

    Ihminen on aiheuttanut ilmastonmuutoksen joka tapahtuu nyt. Olemme nostaneet planeetan lämpötilaa jo niin paljon että planeetan seuraavaa kylmäkautta ei tule. Väite siitä että ihminen vaikuttaisi vähemmän kuin luulee, on väärä. Todellisuudessa elintapamme vaikuttavat jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla ilmastoon. Lämpeneminen vapauttaa myös maapallon säilömiä hiilidioksidivarastoja ilman että käyttäisimme fossiilisia polttoaineita. Olemme sekä aloittaneet ilmastonmuutoksen että vahvistaneet sitä.

    Ihminen ei tietenkään voi pelastaa kaikkea. Pitäisikö siis lopettaa? EI! Kukaan ei voi sanoa olevan moraalisesti oikein tuhota tulevien sukupolvien mahdollisuuksia selviytyä. Kyse ei ole vain muiden eliölajien suojelusta, sillä ilmastonmuutos vaikuttaa myös ihmisen kykyyn selviytyä. Ihminen ja muut eläinlajit ovat kehittyneet selviämään ilmastossa jossa elimme vuosikymmeniä sitten, tulevien vuosikymmenten ilmastossa joukkotuhoa ei voi estää. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ympäristönsuojelu on yksi tapa hillitä ilmastonmuutosta. Yksi tärkeimmistä teoista on käyttää vähemmän energiaa.

    Jos en elinaikanani tee jotain maailman biosfäärin hyväksi, en ole tehnyt elämäni aikana muuta kuin tuhonnut sitä. Olemassaoloni vie jatkuvasti resursseja. Maapallon biosfääri, ja kaikki mitä ihminen on tieteen avulla siitä saanut selville, on tärkeintä mitä voin kuvitella. En voi olla ajattelematta joka päivä miten ystävieni lapset tulevat toimeen muuttuvassa maailmassa ja miten kaikki mitä pidän tärkeänä tuhoutuu jatkuvasti ja miten olen itse osaltani siihen syypää ja mitä voisin osaltani tehdä auttaakseni asiaa.

    Ei todellakaan ole turhaa vaivata päätään sillä miten ilmastonmuutos vaikuttaa ekosysteemiin. Ilmastonmuutos on uhka jonka koko maapallon eliökehä kohtaa yhdessä. Harmiksemme olemme ainoa laji joka pystyy tekemään jotain.

  4. lukka Kirjoittaa:

    Tottapuhuen siitä ei ole 100% varmistusta, että ihminen aiheuttaa ilmastonmuutoksen, joten en osaa ottaa juttujasi kovin vakavasti. Sukupuuttoja ihminen aiheuttaa ilman muuta tuhoamalla ja valtaamalla alueita, mutta ilmastonmuutos on minusta raamatun kaltainen juttu. Osa uskoo ja osa ei, osa siihen liittyvästä “faktasta” on vääristeltyä tai kiihkomielistä uskoa, osa ei.

    http://clivebest.com/blog/?p=4386
    http://clivebest.com/blog/?p=2208

  5. grimbird Kirjoittaa:

    NASAn mukaan suurin osa tutkijoista on sitä mieltä, että ilmastonmuutos on seurausta fossiilisten polttoaineiden käytölle sekä metaanipäästöille. Ihminen on kuitenkin vain tekijä, joka puskee lumipallon liikkeelle. Nyt lämpenemiseen vaikuttavat jo monet muutkin tekijät, kuten tummemman maan ja meren paljastuminen sulavan jään alta, ja lämmön imeytyminen niihin.

    Clive Best ei ole ilmastotutkija. Luotan enemmän NASAan ja tutkijoiden enemistöön kuin blogin pitäjään, jolla ei ole asiantuntemusta aiheesta. Ilmastonmuutoksen todellisuuden sijaan on käynnissä jo väittely siitä, miten paha muutos tulee olemaan.

    http://www.youtube.com/watch?v=6gE6zipFWmo
    http://www.youtube.com/watch?v=XwbkeITcLZs
    http://www.youtube.com/watch?v=T8brQeoSjSM

  6. nti Täti Kirjoittaa:

    Vaikkei olisi varma ihmisen osuudesta ilmastonmuutoksen aiheuttajana (tutkijapiireissä asiasta on aika harvinaisen vähän erimielisyyttä), varovaisuusperiaatteen mukaisesti päästöjä kannattaa vähentää. Jos toimimme nyt ja ilmastonmuutos osoittautuu arveltua vaarattomammaksi, saamme aikaiseksi taloudellisen katastrofin. Jos emme toimi ja ilmastonmuutos osoittautuu ihmisen aiheuttamaksi ja/tai arvellun vakavuiseksi, päädymme ekologiseen ja sitä kautta paitsi taloudelliseen, myös ruoantuotannolliseen katastrofiin. Elämän jatkumisesta maapallolla en ole tippaakaan huolissani, mutta minusta olisi kiva, että ihmiset voisivat edelleen olla yhtenä lajina muiden joukossa eläen ihan ihmisarvoista elämää.

    Ilmastonmuutosta vähättelevät puheenvuorot muistuttavat huomattavasti taannoista tupakkayhtiöiden kiihdyttämää tupakkakeskustelua, joka viivytti tupakkatuotteiden säätelyä huomattavasti. 100% varmistuksen edellyttäminen sen sijaan, että uskottaisiin alan tutkijoita vahvasta yhteydestä on kuin suoraan tupakkalobbareiden kyynisistä kynistä. Ihmisellä on tarve selittää omien tekojensa olevan hyviä, jotta sisäinen ristiriita ei kävisi liian vaikeaksi kestää. Nyt asianosaisia ja siten vähättelevälle propagandalle alttiita ei ole 1/3 -1/2 kansasta (tupakkariippuvaiset), vaan ihan joka ikinen meistä(ilmastopäästöjen tuottajat).

    Ihmiset eivät toden totta voi pelastaa kaikkia maailman lajeja, mutta edes omista elämän ja rauhan edellytyksistä kannattaisi pitää kiinni – ja siihen tarvitsemme ennustettavia, toimivia ekosysteemejä, joita ei kannata mennä ehdoin tahdoin sotkemaan.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja