Energiapäiväkirja 14. Lainauksia

12.10.2012 - 21:48 / grimbird.



Translation:
What keeps us from saving the Earth’s biosphere?
Every other things seem to be more important than the one we can’t live without.
Our heads are filled with all kinds of garbage so that we wouldn’t care and so that someone would get money.
“If we do not destroy ourselves we will one day venture to the stars.”
Carl Sagan!


Translation:
Wait! You are my hero!
“Instead of controlling the environment for the benefit of the population, perhaps it is time to control the population to allow the survival of the environment.”
Sir David Attenborough!
Wha–?
Hoo! Richard Dawkins!


Translation:
“I am against religion because it teaches us to be satisfied with not understanding the world.”
Yes it is important to gather information and questioning what we hear.
It is important to think and ask “Why?” just in case.
“If aliens did visit us, I’d be embarrassed to tell them that we still dig fossil fuels from the ground as a source of energy.”
Neil deGrasse Tyson!

Translation:
“I am only a child yet I know, if all the money spend on war, was spend on finding environmental answers ending poverty and finding treaties, what a wonderful place this earth would be.”
Severn Cullis-Suzuki!
Albert Einstein?
“Every little flower of curiosity is crushed by society itself.”
There would be so many wonderful things in the world if one would be curious and look for them.


Translation:
You would use your time for hanging around and wouldn’t support the economy!
How would anyone live if nobody would consume and the money wouldn’t circulate?
By the way buy this cool new thing!
There has to be a better way! It can’t be that the rich ones have to consume to ensure the poorer ones workplaces!
The money could be made to circulate in different way if we wanted to!


Translation:
But we are so very greedy.
Maybe at some point humans benefited from their need to always make our living more comfortable.
But now it only causes trouble or we should make improvements in a different way.
The intrinsic value of nature isn’t  a concern to everyone, but destroying the nature destroys us too. We are part of nature.
Don’t any policy makers have children whose future they would be concerned about?!
Daddy!


Translation:
Come and see if you can tell what kind of frog I found!
I might not know, but let’s find out.
Maybe nobody knows exactly how to so save the biosphere, but if we stop asking questions, we won’t get answers.
Oh! Alice Roberts!
“Science is the best tool for understanding the world around us, and that is enriching in itself, as well as essential  to making all sorts of political, economic and environmental decisions.”


Translation:
That sure was messy. At least I mentioned some interesting people.

Kategoria: Energiapäiväkirja.



9 vastausta - “Energiapäiväkirja 14. Lainauksia”

  1. Aino Kirjoittaa:

    Ihmiset sotii ja hakkaa toisiltaan viidakkoveitsillä jäseniä, koska maaperässä on kultaa ja timantteja. Näille aineille on historian saatossa sovittu suunnaton arvo, toisin kuin luonnolle ja elämälle.

  2. Jipe Kirjoittaa:

    Olipas hieno merkintä. Ei lainkaan sekava! Luin monta kertaa läpi silkasta kiinnostuksesta.

  3. montrith Kirjoittaa:

    Hienoja ajatuksia ja hienoja ihmisiä, mutta en voi olla ajattelematta että asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Kaikki toimet jotka varjelevat ihmisten hyvinvointia ja elinoloja eivät suihkaan kumpua ahneudesta vaan välttämättömyydestä. Konsensukseksen luomisen vaikues ei riipu siitä, että jotkut tässä maailmassa tietoisesti päättäis olla ahneita tai itsekkäitä. Ongelmana on että meitä on yli 6 miljardia yksilöä eikä kahta samanlaista löydy.

    On myös helppo ajatella, että sotiminen on hölmöä ja tarpeetonta, mutta sotien estäminen ei ole kiinni pelkästään siitä että joku haluaa sotia. Taustalla on monenlaisia konflikteja taloudellisista kulttuurillisiin ja henkilökohtaisiin. Kovin harvassa ovat oikeasti ihmiset, jotka vain päättävät että nyt mennään sotaan. Taustalla on usein monia pienempiä päätöksejä ja konflikteja jotka eskaloituvat sen takia, että kaikki ihmiset jotka niihin ottavat osaa haluavat eri asioita.

    Mitä tulee ihmisen haluun parantaa elintasoaan, se on yksi kaikken parhaista motiiveista luonnonsuojeluun. Tarkastelemalla talouskehitystä ja historiaa on helppo havaita, että kun ihminen saavuttaa tietyn materiaalisen mukavuuden tason hengelliset arvot alkavat olla ne, jotka korottavat elintasoa. Tästä syystä monet luonnonsuojelun puolestapuhujat ovat korkeasti koulutettuja, tietyn varakkuusrajan yläpuolella olevia henkilöitä. Köyhä viljelija kehitysmaassa on ensin huolissaan perheensä selviytymisestä, eikä jonkun kasvin säilyttämisestä. Samoin on laita slummissa kasvatetun rikollisen kanssa.

    Ajattele kaikkia tuntemiasi ja ihailemiasia henkilöitä. Kuinka moni heistä on koulutettu, länsimainen ja hyvin toimeen tuleva? Heillä on aikaa, tietoa ja motivaatiota pohtia vaikeita kysymyksiä, koska jokapäiväinen toimeentulo ei ole heidän polttavin ongelmansa. Kohottamalla ihmisten elintasoa kohotamme myös niitten ihmisten määrää, jotka kyseenalaistavat materiaaliset arvot ja kääntyvät kestävämmän kehityksen puoleen.

  4. norpatti Kirjoittaa:

    So true!

  5. grimbird Kirjoittaa:

    Montrith sanoissasi on perää. Mutta en usko että köyhät viljelijät eivät ajattelisi ekologisuutta. He voivat olla (ei aina) varsin hyvin selvillä siitä miten luonto toimii. He ovat myös varsin näreissään siitä kuinka rikkaammat valtiot riistävät heidän metsiään ja viljelymaitaan viedäkseen kaiken jonnekkin muualle.

    En nyt sano että ihmisiä olisi pidettävä köyhyydessä. Mutta tietoisuuden määrää on lisättävä kaikkialla. Meidän elintasomme omaavissa ihmisissä on monia sellaisia jotka eivät välitä yhtään mistään. Suuri syy on se, että he eivät tiedä, tai halua tietää mitä ympärillä tapahtuu. Kyllä itseänikin suorastaan suututtaa kuulla että teen jotain väärin. Näin kuitenkin jätin lihansyönnin, kun minulle vihjattiin melkoisen suoraan että se ei ole kovin kiva juttu.

    En nyt tiedä enää mitä olin sanomassa. =:O

  6. Calathea Kirjoittaa:

    Hei,

    ihania sarjiksia ja ajatuksia herättävä postaus. Itse jäin miettimään jutussa ollutta ihan hienoista uskontokriittisyyttä ja että koetko – tai kokevatko lainaamasi henkilöt – uskonnot jotenkin luonta tuhoavana voimana. Itselleni (kristillinen) hengellisyys ei vastaa kaikkiin kysymyksiin ainakaan suoraan ja koen, että tiede ja uskonto tukevat toisiaan, eivät taistele keskenään (huoh, miks aina pitäisi sotia ja taistella, en jaksa 🙁 ) Mutta, ainakin omassa elämässäni hengelliset arvot edustavat mm. muiden (myös luonnon) kunnioittamista, arvostusta ja esim. kohtuullista kuluttamista, mistä olet myös paljon kirjoittanut 🙂

  7. grimbird Kirjoittaa:

    Kiitos kommentista. =:)
    Lainaamani henkilöt ovat käsittääkseni kaikki ateisteja. En usko heidän kokevan uskontoa suoraan luontoa tuohoavana voimana. Se riippuu myös paljon uskonnosta. Kristinuskossa häiritsee ihmisen asettaminen luomakunnan kruunuksi ja erottaminen eläinkunnasta. Lisäksi tuttu kristitty ilmoitti että ilmastonmuutos ei ole ihmisten tekosia, vaan yksi lopunaikojen merkeistä. Hän taitaa tosin olla aika äärimmäinen tapaus.

    Tiede on osoittanut jumaluuksien tarpeettomuuden. Olemme pystyneet selittämään tieteen keinoin monet aiemmin jumaluuksien tekosiksi luokitellut ilmiöt.

    Olen samaa mieltä Dawkinsin kanssa siitä, että maailma on ilman jumaluuksiakin niin rikas paikka ettei tarvita mitään ylimääräistä höpöä.

  8. comcredo Kirjoittaa:

    Sorry not writing in Finnish.

    Since the earliest settlements and civilizations, we have had power hierarchies and political structures. The problem started when these relationships started to de-humanize and the people benefitting from the systems were not necessarily the people IN power. Through the ages, orchestrated and amplified polarization of people has become the most beneficial economic strategy. In present times, we slowly start to see, it is not the governments (any type) or cultural movement (like occupy) which are causing problems or making changes. The orchestrated confusion is the product of big-corporations, media and financial conglomerates. Anyone interested to study this point of view can research the history and finesse of propaganda, public affairs and public relations.

  9. grimbird Kirjoittaa:

    Writing in English is perfectly fine. =:)

    Trying to break away from this system of big corporations and stopping it should become one of our top priorities.

    One interesting subject is also environmental history. Environment affecting people and people affecting environment.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja