Kakka kakkarainen

1.04.2016 - 9:55 / grimbird.


kakkarainen
Jälkihuomautuksena: Sairastin vuosia sitten keskivaikeaa masennusta ja kävin psykologilla. Silloin arvioitiin että syyllistän itseäni liikaa. Oletan että tämä on taas vähän sitä samaa eksistentiaalisen ahdistuksen jatkeena.
Anteeksi! Ää! Nuuuu. Aktivoituminen on nyt tavoite!
Niin ja Green Job oli termi jota Ympäristöministeriöstä tullut luennoitsija heitteli eräällä luennolla. Että niitä pitäisi luoda lisää. Mutta jäi hyvin hämäräksi mikä työ olisi vihreää työtä ja onko tälle olemassa  kriteerejä.
Seuraavaksi lupaan piirtää jotain kivaa!

Kategoria: Harmaan pupun päiväkirja.



4 vastausta - “Kakka kakkarainen”

  1. arua Kirjoittaa:

    Ainakin olisi hyödyllistä alkaa keksijäksi: yrittää keksiä ratkaisuja joilla tiede menisi eteenpäin ja siirtyisi vähemmän ympäristöä kuormittavaan aikaan. (Harmi, että olen keksijäksi liian tyhmä.) En usko, että monen vaatima siirtyminen menneisyyteen välttämättä auttaa, sillä vanha ja nykyinen (vielä pitkälti 1800-luvulle perustuva) tekniikka ei ole välttämättä se paras mahdollinen, eikä ihmisiä saa mukaan “siirrytään kaikki keskiajalle”-tempauksiin, varsinkin kun moni ratkaisujen sijaan tarjoaa vain epäkohtien esille tuomista ja suhtautuu samalla negatiivisesti tieteeseen. Myöskään “ihmisiä on liikaa” ei auta mitään jos ei keksitä ratkaisuja ihmismäärän elättämiseen, kun väestön karsiminen ei tule kysymykseen muille kuin Linkolan ajatusten kannattajille. (Ja tämä tulee negatiiviselta ihmiseltä, joka on ärsyttänyt kaikki olemalla oma itsensä!)

    Kulutuksen vähentämisen lisäksi pitäisi ensi sijassa keksiä vihreämpiä energiaratkaisuja, joihin saataisiin mukaan sekä kuluttajat että suuryritykset. Ihminen kun on lajina liian tyhmä tekemään asioille mitään ennen kuin on ihan pakko eli liian myöhäistä, ja todella haluton muuttamaan koko elämäntapaansa. Ja toisaalta kuka oikeasti haluaisikaan siirtyä vanhoihin hyviin aikoihin. Pistän toivoni siihen että fuusio ja aurinkopurjeet saadaan toimimaan, pölyttäjäkatoon keksitään ratkaisu ja kaupungeista tulee vihreämpiä – se on ainakin suuntaus mihin ihmiset ovat valmiita, sillä kukapa ei haluaisi asua viihtyisässä ympäristössä ja napsia tuoreita yrttejä suoraan viherseinästä. Myös siitä on oikeita että kuluttajia alkaa oikeasti ärsyttää tavaroiden huono laatu ja kestävyys, vaikka myönnettäköön että samalla moni ei ole valmis maksamaan enemmän tuotteesta joka oikeasti kestää, vaikka rahaa olisikin. Ja usein ei ole.

    Silti ei voi tietää varmasti mitä tulevaisuudessa tapahtuu, sillä asiat muuttuvat niin nopeasti. Vielä muutama kymmenen vuotta sitten oltiin ihan varmoja, että nyt kaikissa autoissa olisi oma ydinreaktori, ja että kaupungeissa lennettäisiin yksityisillä ilma-aluksilla. Sen sijaan Star Trekin itse aukeavat ovet toteutuivat, ja kukaan ei kai osannut ennustaa taskuun mahtuvaa tietokonetta, jolla pääsee internetiin…

  2. Saana Kirjoittaa:

    Mitäpä jos kyselisit Vihreästä langasta ym. vihreistä lehdistä, olisiko niillä kiinnostusta julkaista ympäristöasioita, kestävää kehitystä tms. käsitteleviä sarjakuvia sivuillaan?

    Ei kannata ahdistua liikaa isoista asioista. Kaikkeen ei vain pysty vaikuttamaan niin paljon kuin unelmoi, mutta uskon silti, että isolla joukolla pienillä asioilla ja hiljalleen tapahtuvalla asennemuutoksella voi saada aikaan vaikka mitä. Jos vain löydät sen oman, itselle mieluisen vaikuttamistavan.

    Jos et muuta keksi, niin aina voit hakeutua Sarjakuvaseuran/-keskuksen vapaaehtoiseksi, esim. suunnittelemaan ympäristöaiheista viikonloppukurssia tai sarjakuva-antologiaa. Tuollaistenkin avulla voi antaa jollekulle toiselle kipinän tehdä hyvää. 🙂

  3. Kruska Kirjoittaa:

    Heitän idean: Tule Maan ystävien kevätväentapaamiseeen! Täällä lisää tietoa: http://maanystavat.fi/tapahtumat/vaentapaaminen-6-852016 Siellä saa tietoa siitä, miten MY toimii ja millaista porukkaa siinä on mukana. Oman käsitykseni mukaan my:läiset ovat varsin avoimia ja tutustuvat mielellään uusiin tyyppeihin. Eikä ole pakko olla valmiiksi jäsen tai sitoutua mihinkään, jos vielä mietityttää. 🙂 Maan ystävillä on myös useita paikallisjärjestöjä ja erilaisia toimintaryhmiä. Olen itse ollut My:ssä noin kahdeksan vuotta. Olen vahvasti inrovertti, mutta silti olen löytänyt itseni muotoisen paikan sieltä. n_n

  4. grimbird Kirjoittaa:

    Tuo kevättapaaminen kuulostaa oivalliselta! Kiitos vinkistä!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja