Pepin aamupala

26.03.2013 - 11:25 / grimbird.Vanhoissa Peppi Pitkätossun ja myös Melukylän lapsien suomennoksissa kaakaota kutsuttiin suklaaksi. Ehti herättää paljon kateutta ennen kuin totuus paljastui.
Mihinkään oikeaan Peppitarinaan ei tässä sarjakuvassa viitata, mutta en muistanut aitoja enkä jaksanut kirjastoon lähteä.

Kategoria: Harmaan pupun päiväkirja.13 vastausta - “Pepin aamupala”

 1. kiemura Kirjoittaa:

  Saattoihan se silti olla sulaa suklaata! 😀 (sellaisesta se oikea kaakao pitäisi tehdä minun mielestäni ja jos mayaoja ja belgialaisia on uskominen!) Hihi, mullakin jäi aina lapsena luetuista kirjoista elävästi mieleen kaikki ruokajutut ja Peppi-kirjoissa lempparijuttujani oli se hieno piironki, josta löytyi aina kaikkea hauskaa ja se kohtaus, jossa Peppi käy kaupoissa ja ostaa irtokäsivarren 😀 (ai juu, ja sekin kohta, missä ne leikkivät “lattiaan ei saa koskea”!)

 2. Kitty Kirjoittaa:

  Toinen tärkeä ruokaan liittyvä asia, jonka oppi Lindgrenin kirjoista: Vatkuli. Kysyin äidiltä, et mitä se on ja sain selville sen olevan raakaa kakkutaikinaa (josta ei ollut ikinä tarkoituskaan tehdä kakkua)! Marikin pikkusisko taisi juoda sitä. Vieläkin haaveilen oman kakkutaikinajuoman tekemisestä… <3 Ihana Peppipupu!

 3. grimbird Kirjoittaa:

  Kiemuran tavoin tykkäsin myös siitä Pepin ostoskierroksesta. =:D Kauheasti lueteltiin erilaisia karkkeja ja miten niitä on syötävä nautinnon maksimoimiseksi.

  Kiitos Kitty! Vatkulia en muistanutkaan. =:D Raaka kakkutaikina kuulosti ensin ällöltä, mutta siitä on varmaan jätetty sellaisen asiat kuin leivinjauhe pois. =:P

 4. kiemura Kirjoittaa:

  Joo, ennen vanhaan kirjoissa oikeasti kuvailtiin asioita!<3 P.S. Heta, piirrä joskus sellainen vanhan ajan kuvakirja! ^^ Nyt tuli mökkiä ikävä ja ullakon sadesään "eväsretkiä", joita tein siskoni kanssa siellä lapsena!

  Sitten muistan kauhulla kun Melukylän lapset söivät aina veripalttua, kuulosti tosi pahalta! Ja sitten aina halusin maistaa Isoisän "rintasokeria", haha! Kamalin kohtaus siinä sarjassa taisi olla se, kun joltain lapselta vedettiin kipeä hammas pois äärimmäisen väkivaltaisesti! O_O Ja sana "pilkkumi" oli tosi veikeä Vaahteramäen Eemelissä!

 5. Kitty Kirjoittaa:

  Eikä, apua, nyt kävikin virhe! Se onkin hoppelinpoppeli se raaka kakkutaikina, noloa! Joo, siinä on musta munaa, sokeria ja jauhoja! 😀 Itsehän siis tykkään raa-asta pulla-, keksi-, pipari- ja sämpylätaikinasta kakkutaikinan lisäksi… Rintasokeri on ihan mahtavaa, sitä sai pienenä Tukholmasta!<3 Ihana Lindgren- keskustelu <3

 6. kiemura Kirjoittaa:

  Kitty, voihan jossain Lingrenin kirjoissa olla myös jotain ruokaa joka oli vatkulia (tai jossain toisessa käännöksessä) 😀 Outoa oli, kun Melukylän lapset söi veripalttua aina evääksi, kuulosti nykylapsen mielestä ällöltä! Ohoh, miltäköhän se mahtoi maistua se rintasokeri? Makealta varmaan 😀

  Hehe, pakko linkittää tämä tänne, kun liittyy aiheeseen: http://www.animwork.dk/medias/2010-02/pippi_1130_390x268px.jpg
  (Tälläinen Peppi olisi oikeassa elämässä, hehe!)

 7. grimbird Kirjoittaa:

  Joku linkitti Miyazakin Peppi luonnoksia joskus Facebookissa.

  Olisipa tullut Peppi elokuva.

  http://miyazaki-ru.livejournal.com/463300.html

 8. Aura Kirjoittaa:

  Suklaasta tehty kaakao (eli \suklaajuoma\?) on hyvää, tietääkseni ennen vanhaan se tehtiinkin yleensä niin…? Niin ollen jauhosta tehty kaakao ja se suklaajuoma olisivat eri juomia… ehkä?

 9. grimbird Kirjoittaa:

  No niin! Nyt olen taas himpun verran kateellinen suklaajuomasta. Olen joskus juonut sellaista kaakaota, joka tehtiin sulattamalla suklaatia maitoon, mutta suklaa oli vaikea saada sulamaan kokonaan. Tuli hiukan sellaista hiukkasmaista ja pikkuisia rasvajämiä killui myös.

 10. kiemura Kirjoittaa:

  Mä voin joskus tehdä meille suklaajuomaa, Heta! =:D Oon tehnyt sitä useasti, suklaa kannattaa sulattaa etukäteen ja sitten lisätä vasta maito. Mutta kun laittaa kermavaahtoa siihen päälle, rasvajämiä ei näy, hoho! xD Teen aina joskus talvisin suklaakaakaojuomaa, jos on kurja mieli ja se auttaa yleensä! Sitten on Kaakaopuu Kampissa, joka on kai ainoita kahviloita Helsingissä, mistä saa oikeaa kaakaota, eli suklaaseen tehtyä. 🙂

 11. grimbird Kirjoittaa:

  Kiitos Kiemurainen! Mutta yritän vähentää maitotuotteita. =:P Saat kyllä kuulostamaan tosi hyvältä. Saako Kaakaopuusta reilun kaupan suklaata?

 12. kiemura Kirjoittaa:

  Hmm, veteenkin suklaakaakaon voi varmaan myös tehdä, silloin siitä tulee vain hieman voimakkaamman makuista. Hmm, en ole varma, en ole käynyt pitkään aikaan Kaakaopuussa, mutta ainakin siellä on ollut reilun kaupan suklaalevyjä myynnissä kai. Urkin sen nettisivuja ja siinä sanotaan että käyttävät Callebaut-nimistä suklaata kaakaoihin.

 13. arua Kirjoittaa:

  Helsingissä oli joskus kahvila, josta sai niin paksua samettista suklaajuomaa, että lusikka melkein seisoi siinä pystyssä. En ole varma, mistä maasta se oli peräisin.

  Itse tehdessä ovat usein ongelmana juuri nuo sulamattomat suklaarasvat ja osa suklaasta on liian makeaa käytettäväksi juomaan. Pitäisi kai olla tehosekoitin tai jotain…

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja