Angry Birds

10.02.2013 - 12:23 / grimbird.




14 vastausta - “Angry Birds”

  1. Aino Kirjoittaa:

    Samaa mieltä. Tuntuu älyttömältä, että linnuilla edes täytyy olla sukupuolta, sillä eihän se vaikuta mitenkään peliin. Hahmosuunnittelussa on kyllä jätetty mielikuvitus kotiin, ei olla uskallettu ottaa riskejä. Hyvä esimerkki mun mielestä peli/animaatiopuolella hyvästä ( =sukupuolisensitiivisestä) hahmosuunnittelusta on Pokemon. Onhan sielläkin niitä pörröisiä tyttöotuksia ja maskuliineja poikaotuksia, mutta suurimmalle osalle on mahdotonta sanoa selkeää sukupuolta.

    Tein viime vuonna opinnäytetyön lastenohjelmien eläinhahmojen sukupuolikuvasta, eli tutkin periaatteessa juurikin tätä “rusetti-meikit”-syndroomaa, joka tyttöhahmoja piinaa. Oli aika karua tilastoitavaa kyllä. :/

    Mutta kovin suloisia nuo sinun lintuehdotelmat vikalla sivulla 🙂 !

  2. grimbird Kirjoittaa:

    Kiitos kommentista! Opinnäytteesi kuulostaa kiintoisalta. Onko sitä mahdollisuus päästä jotenkin lukemaan? =:D

    Myös ihmishahmot ovat aika kummallisia. Tuntuu että omaperäisiä mieshahmoja pystytään kyllä toisinaan kehittelemään, mutta naisten kohdalla sorrutaan käyttämään stereotypioita tai liioittelemaan jotakin luonteenpiirrettä niin että hahmo alkaa ärsyttää jo ensimmäisessä jaksossa jossa se esiintyy. Piirroselokuvissa on välillä ollut naishahmoja joita jaksaa seurata.

    Sekin on outoa, että on sekä tytöille että pojille tehtyjä piirrettyjä, joissa valtaosa hahmoista on miehiä, kun taas jos valtaosa hamoista on naisia, niin heti sarja on selvemmin suunnattu tytöille.
    Hienoisen poikkeuksen tekee Legend of Korra, vaikka siinäkin pääkolmikko koostuu kahdesta miekkosesta ja yhdestä naisesta. Sarja on kuitenkin tehty kaikille ja päähahmo on nuori nainen mikä on hyvin piristävää. Jeah! \o/

    Huomasit ehkä että harmaa pikkulintu on hiukan kuin harmaa pupu. =:P

  3. Pete Kirjoittaa:

    Olisiko se tuntunut heti hyvältä, jos olisit saanut tyttölintuja viskata päin seiniä ja ajatella kuinka miljoonat pojat ympäri maailman tykkää tehdä sellaista?

  4. Aino Kirjoittaa:

    Harmaa pupulintu oli mahtava lisä tipujen joukkoon!

    Olin vähän hidas valmistuessani (tai sitten vaan niin innoissani opintojen loppumisesta), etten saanut opinnäytetyötä koskaan viralliseen tietokantaan. Mutta jos tahdot sen lukea/selailla läpi, niin laita miulle vaikka sähköpostia, niin lähettelen sitä pdf:nä (:

    Legend of Korraan en olekaan ikinä tutustunut, täytyy ottaa siitä lisää selvää.

  5. Ella Kirjoittaa:

    Hei hei hei, toi valkoinen munia syöksevä lintu on tyttö ihan normaalinakin ilman rusetteja! Sen nimi on Matilda! (näin sanoo Angry Birds wikipedia eli ei minun keksimääni tietoa!)

  6. grimbird Kirjoittaa:

    Pete, enhän nytkään ajattele intona että paiskon poikalintuja seiniin. Ja edelleen, puolet pelaajista on naisia.

    Laitan sähköpostia Aino!

    Oho! Kiitos tiedosta Ella! =:D Mikä sitten on se toinen versio? Sillä on erivärinen maha, joten kyseessä ei ole sama lintu.

  7. Möme Kirjoittaa:

    Hirveän hyvä ja tärkeä postaus! Ja kivoja lintuja. En ole nähnyt näitä uusia “tyttö”-lintuja, enkä siis ollut perillä tästä mielikuvituksettomuudesta. Ja eihän se nyt voi olla niin, että kaikki muut aiemmat linnut on miespuolisia paitsi se, joka munii (=äitihahmo)?! Pitää varmaan laittaa Roviolle linkki tähän sun sarjikseen, jos avaisi vähän silmiä siellä… 😉
    Ainon tutkimuksesta ollaan täälläkin kiinnostuneita, voin kuvitella että karua kertomaa on.

  8. grimbird Kirjoittaa:

    Yritin kerran laittaakin palautetta tästä Roviolle, mutta tein sen jonkin ihme sivun kautta. Ensin piti rekisteröityä ja kun sain vastauksen niin siinä ei lukenut mitään. Ilmoitin ettei lukenut enkä saanut vastausta enää. En sitten jaksanut ryhtyä selvittämään että mikä meni pieleen.

  9. Jomppe Kirjoittaa:

    Uskomatonta p@skaa. Taas Feministi vauhdissa. Kiitos

  10. grimbird Kirjoittaa:

    Kiitos kommentistasi Jomppe! =:P

    Kyllä, olen feministi, mikä ei tarkoita ettenkö haluaisi miesten oikeuksien toteutuvan ihan yhtä lailla. Haluan että sinä voit tuntea itsesi tasa-arvoiseksi kaikkien naisten ja miesten kanssa.

    Ja ole hyvä. =:)
    Olisin voinut jättää kommenttisi julkaisematta, mutta julkaisinpa kuitenkin. Olit niin kauniisti paskankin kirjoittanut.

    Jarkko näytti tätä sarjista Roviolla ja sain sieltä asiallista palautetta. Jee!
    Death Star! En malta odottaa niitä kenttiä!

  11. Möme Kirjoittaa:

    Grimbird, upea tuo sun vastaus Jompelle! Tsemppiä! Ja hei, Jomppehan oli kirjoittanut feministin ihan isolla kirjaimella! 😉

  12. Marjapiiras Kirjoittaa:

    Kuten Ella jo aiemmin jo vastas,valkoinen lintu todella on naaras. Tosin se on muuttanut ulkonäköään… PINKIMMÄKSI (lähinnä kirjoissa ja animaatioissa). Ikävä kyllä, tämä on totta. Tämä uusi ulkonäkö on tullut esille mm. kiinalaisessa Coca-cola mainoksessa: http://www.youtube.com/watch?v=6fV37e3lAyA
    Varmaan juuri sen takia muuttui koska sitä luultiin niin usein uroksesi ಠ_ಠ. Onneksi peliulkonäkö ei ole muuttunut

  13. Jenni Kirjoittaa:

    Feminist Frequency alkoi viimeinkin julkaista Tropes vs woman in video games -sarjaansa (josta Sarkeesian sai uskomattoman paljon misogynistä lokaa niskaansa), jossa siis tarkastellaan naishahmoja videopeleissä. Ekan jakson esimerkkikatras pelastettavista avuttomista prinsessoista tai sen tapaisista on huikea.

    http://www.youtube.com/watch?v=X6p5AZp7r_Q

    Niin, pitkäaikainen stalkaaja päätti viimeinkin tulla pois varjoista. Näitä sarjiksia lukee useampaan kertaan, kun ovat niin oivaltavia ja pupuhahmot samaistuttavia. Kirjan kiikutin kämppikselle luettavaksi, kun hää ei ruudulta tykkää sarjiksia lukea.

  14. grimbird Kirjoittaa:

    Kiitos paljon linkistä ja kommentista Jenni! Ryhdyn heti katsomaan.

    Matildaan liittyen, on olemassa postikortti, jossa hän esiintyy rusettipäisen linnun kanssa ja yläpuolla on sydän. Kortti on mahtava! Matilda siis tykkää naisista tai miehistä jotka ovat naisia oikeasti. Nyt odottelen josko Rovio julkaisisi kortin jossa on kaksi miestä romanttisesti nojailemassa.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja