Kuusi

23.12.2012 - 11:02 / grimbird.
2 vastausta - “Kuusi”

 1. kiemura Kirjoittaa:

  Kuusiteema tänään selvästi blogissa!:D Sallitko “kuusipakanan” kommentin?xD

  Minua ilahdutti, kun hesarissa sanottiin, että yhtä muovikuusta pitää käyttää 20 vuotta, että se päihittäisi yhden joulun latvakuusen ekologisuudessa (inhoan siis muovikuusia). Jos asuisin maalla tai omakotitalossa, kasvattaisin kuusen pihalle ja koristelisin sen joulukuuseksi joka vuosi.

  Meillä on joka vuosi joulukuusi kotona (ei viljelty). Latvakuuset ovat kai eettisempiä, kun niitä puita, mistä ne otetaan, pitää muutenkin karsia, niin puu voi vielä jatkaa kasvamistaan sen jälkeenkin. Tai sitten se vanha puu oltaisiin kaadettu joka tapauksessa metsän karsimisen yhteydessä, ja latvaosaa ei pystyttäisi hyödyntämään esim. tukkipuuksi, niin sitten sekin saa käyttötarkoituksen (ainakin tilapäisen). Ainakaan minulle ei tule kauheita omantunnontuskia latvakuusesta, toisin kuin tulisi viljellystä kuusesta, joka revitään heti kokonaan pois maasta sen kasvettua tarpeeksi.

  ‘Ikimetsä’ kuulostaa muuten ihanalta! Voikohan tuommoisiin lahjoittaa myös pienempiä summia?

 2. nti Täti Kirjoittaa:

  Luonnonperintösäätiölle voi lahjoittaa haluamansa summan. Ihan klassikkokamaa, niin ristiäisiin, 50-vuotisjuhliin kuin tosiaan joululahjaksi. http://luonnonperintosaatio.fi/

  Minusta on ihanaa, kun ovat kehittäneet “tuotettaan” ja aiemman minimalistisen lahjakirjan lisäksi myyvät “toisenlainen lahja”-henkeen tiettyyn metsään korvamerkittyjä lahjakortteja. Innosti ainakin minun äireeni ostamaan meille ikimetsää, ehkä se siis puhuttelee muitakin tavallisia kuluttajia meidän vakiasiakkaiden lisäksi?

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja