Ilmastonmuutos

27.11.2012 - 21:16 / grimbird.




11 vastausta - “Ilmastonmuutos”

  1. Liisa Kirjoittaa:

    Moi Heta! Onneks olkoon tosta kandihommasta! Ihan mahtavaa tavaraa täällä! ja oot ehtinyt julkaista kirjankin! Itse en ole saanut mitään (siis mitään) aikaiseksi viimeiseen 3 vuoteen. No ok, 18 ryppyä on tullut ja lähinäkö on mennyt.Tsemppiä!

  2. grimbird Kirjoittaa:

    Hei Liisa! =:D Jeeeee! Ihan varmasti olet saanut jotain aikaan. On ollut monta kertaa ikävä Tammelaan. Jos tulet Helsingin suuntaan niin ota yhteyttä!

  3. kiemura Kirjoittaa:

    Minä ahdistun jo pienistä lehtiartikkeleistakin jotka käsittelevät aihetta!:'(
    Kunpa asioille tehtäisiin NYT jo jotain eikä vaan keskustaltaisi loputtomiin niissä ilmastokokouksissa!:( Vaikka eihän se helppoa ole! Pitää vaan pysyä optimistisena ja tehdä se minkä voi. Onkohan mahdollista jonain päivänä se, ettei olisi lainkaan ydinvoimaa?

    Harmaa Pupu näyttää muuten tosi tyylikkäältä myös pienemmillä silmillä piirrettynä! (kolmas ruutu):D (tälläinen kepeämpi sivuhuomautus!xD)

  4. annamy Kirjoittaa:

    Mä tykkään ennemmin lukea Esko Valtaojan tulevaisuusnäkymiä 🙂 Paljon on pielessä mutta kehitys on ollut huimaa ja me pystytään ihan mihin vain, myös positiivisessa mielessä 🙂

  5. Grezen Kirjoittaa:

    Älä lue tuota kirjaa, se on ihan saatanan ahdistava ja lisää vaan semmoista murehtimista, joka ei auta mitään. Lue mieluummin Risto Isomäen 34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen, siinä on jotain varovaista optimismiakin mukana.

  6. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

    Huoli pois — me aitotumalliset, jotka olemme niin kovasti pelastuksen tarpeessa, edustamme alle puolta maapallon biomassasta. Bakteerit sen sijaan ovat sen verran sopeutuvaisia, että ne kyllä pärjäävät omillaan!

  7. arua Kirjoittaa:

    Jep, kun kaikki elämä ennen pitkää kuolee Auringon mukana, viimeisinä hilluvat mikrobit peruskalliossa. 😀

    Mutta joo, alkaa aina ahdistaa kun lukee huonoja uutisia, ja vielä enemmän kun tietää että suuri osa ihmiskunnasta ei osaa ajatella tosissaan edes puolen vuosisadan päähän, ja on vielä usein taikauskoista sakkia… sen takia on mukava lukea Valtaojaa kaiken muun vastapainoksi. Jonain päivänä on varmasti mahdollista ettei olisi ydinvoimaakaan, mutta ilmastonmuutoksen estämiseksi se taitaa tällä hetkellä olla lähespä ainoa vaihtoehto niin kauan, kun muut energiamuodot eivät ole tarpeeksi tehokkaita tuottamaan kaikkea tarvittavaa energiaa ja uusia ei (vielä) ole keksitty. Niitä avaruuden aurinkopurjeita odotellessa…

  8. grimbird Kirjoittaa:

    En nyt muista koska olisin ollut yhtä hämmästynyt sienistä. =:O Hyvät hyssykät! Sienet ovat kyllä hienoutta.

    Valtaojaa on suositeltu, joten pitääpä lukea. Tämän kirjan kyllä luen loppuun. Kuulin ettei tämä olisi edes pahinta mahdollista kauhukirjallisuutta. Huh.

    Onhan se tosiaan jonkinlainen ilo että pikku bakteereja selviää. =:/

  9. Läski-Julle Kirjoittaa:

    Ei kai Toivainen ole esittänyt tuollaista väitettä? Jos on, niin häntä ei kyllä voi ottaa kovin vakavissaan. Tuskin edes ydinsota kykenisi tuhoamaan puolta maapallon elämästä.

    Eri asia on, miten selviytyvät kehittyneemmät ja erikoistuneemmat eliömuodot. Mikäli eliö on erikoistunut johonkin tiettyyn ympäristöön, ja kyseinen ympäristö tuhoutuu, on sitä vaikea pelastaa. Esimerkiksi ihminen on aika sopeutuvainen, joku trooppinen perhonen ei välttämättä.

    Kiitos muuten kovasti sarjakuvasta, olisi ehkä mukavampi kommentoida jotain mukavampaa aihetta, mutta tärkeäähän tämä on.

  10. grimbird Kirjoittaa:

    Oivoi! Olen pahoillani että sarjakuvasta on mahdollista saada käsitys että Toivainen olisi esittänyt väitteen että olemme menettämässä puolet maapallon elämästä. =Xf
    Viimeisen puhekuplan oli tarkoitus kuvata omaa ahdistustani ja sen karkaamista liiallisiin mittasuhteisiin.
    Kiitos kommentista, tulipa asia selvitettyä nyt kunnolla. Olen kyllä tietoinen mitä eroa on erikoistuneempien ja sopeutuvaisempien lajien selvitymismahdollisuuksilla. Jos nyt käy pahimpien arvelujen mukaan niin aika vähäiset ovat pelikortit sopeutuvaisemmillakin lajeilla.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja