Fossiilikateutta

24.01.2013 - 9:01 / grimbird.




11 vastausta - “Fossiilikateutta”

  1. Reetta Kirjoittaa:

    Gotlannistakin löytyy. Joskus kävin lapsena Visbyssä ja siellä lähellä oli ranta josta kerättiin fossiileja.

  2. Sulkasato Kirjoittaa:

    Olin juuri tulossa sanomaan samaa kuin Reetta, että kyllä niitä Gotlannistakin löytyy 😀 Kävin siellä viime kesänä ja mukaan tarttui parisen kiloa kiviä. Aarteeni on kahden kämmenen kokoinen vaalea kivi(?), johon on fossiloitunut monenmoista otusta, kuten iso kotilo ja jotain meriöttiäisiä! Ihan supersiistiä! 😀

  3. grimbird Kirjoittaa:

    No nyt olen teillekkin kateellinen! =:D
    Kuulostaa ihan mahtimahtavuudelta. Olen kuullut että myös Saarenmaalla olisi. Voi voi kun haluaisin päästä jo nuuskimaan!

  4. Reetta Kirjoittaa:

    Helsingistä fossiileja löytyy mm. Ateneumin ja muiden vanhojen rakennusten portaista (tiesitkin varmaan). Joskus on kiva katsella ihan sillä silmällä jalkoihinsa. 🙂 http://fi.wikipedia.org/wiki/Cameroceras

  5. grimbird Kirjoittaa:

    Jarkon kanssa ollaan niitä käyty ihmettelemässä. On pitänyt tehdä sarjakuvakin niistä, mutta en ole vielä saanut aikaan. Oikosarvia oli maukkaan ironisesti myös Turun tuomiokirkon lattiassa. Hihii!

  6. mateisti Kirjoittaa:

    Miksi sinulla on niin ilkeä asenne uskovia kohtaan? 🙂

  7. grimbird Kirjoittaa:

    En tiedä onko ongelma enemmän uskontojen kuin uskovien kanssa. =:P Riippuu varmaan ihmisestä.
    Yksi syy on se, että uskonto jarruttaa kehitystä ja tasa-arvoisuutta. Ja lisäksi se estää muuten kykeneviä ihmisiä saavuttamasta potentiaaliaan kun pahimmassa tapauksessa vanhemmat eväävät lapsiltaan mahdollisuuden tietää kaikesta mahtavuudesta, kuten evoluutiosta ja astronomiasta vain siksi että heidän satukirjassaan sellaisia asioita ei ole.
    Ihmiskunnassa siisteintä on juuri se että tutkimme maailmankaikkeutta.
    Yksi raivon aihe on myös ilmastonmuutoksen tuhoisuuden kieltäminen satukirjaan perustuvin argumentein. En tajua miksi satukirjaan uskovia edes kuultiin tässäkin kokouksessa.
    March 25, 2009 – A Hearing on “Preparing for Climate Change”
    http://www.youtube.com/watch?v=j093F-3TPC4

  8. grimbird Kirjoittaa:

    Siellä valitetaan että hiilidioksidin vähentämisellä otamme pois puiden ruokaa ja että dinosaurukset hengittivät ihan hyvin ilmaa jossa oli enemmän hiilidioksidia. Yksi ukkeli kieltää merenpinnan nousun ja lukee Genesistä. Voi perse!

  9. arua Kirjoittaa:

    Konservatiivisuus ja uskomuksethan tuntuvat taas olevan nousussa, ehkä jonkinlaisena vastareaktiona jollekin nykymenolle tms. Ihminen on pohjimmiltaan uskova eläin, johtuen aivojen toiminnasta. Satuselitys tuntuu helposti järkevimmältä, varsinkin jos koulutusta ei ole. 🙁

    Eikä uskonnossa muuten mitään, eihän se automaattisesti sodi tiedettä vastaan, mutta sokea fanaattisuus ja kreationismi on se mikä hirvittää. Ja se joka torppaa tieteen kehityksen.

    Mutta Dawkinsista ja kumppaneista on jäänyt mieleen turhankin agressiivinen asenne, joka toivottavasti ei ole koko totuus…

  10. Akyuda Kirjoittaa:

    Upea tämä blogisi! Olen seurannut sinua kauan. 🙂 Kävin viime kesänä Lapissa entisen meren rannalla, jossa oli hienot sora/kivivallit näyttämässä rantaviivan sijaintia. Sieltä on kuulemma löytynyt paljon fossiileja, mutta minä en ikävä kyllä nähnyt yhtäkään. :c Ensi kesänä uusi yritys!

  11. grimbird Kirjoittaa:

    Kiitoksia! Vai olisi Lapissakin mahdollisuus fossiilien löytämiselle. Äkkiä niitä onkin kaikkialla. Paitsi täällä. =:P

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja