Papuja

22.05.2012 - 5:03 / grimbird.




10 vastausta - “Papuja”

  1. Möme Kirjoittaa:

    Tästä tulin taas hyvälle mielelle. 🙂 Pavut ovat hyviä ihan kaikenlaisissa salaateissa, varsinkin marinoituina! Ja muutenkin niitä voi ympätä kaikenlaisiin ruokiin, kastikkeisiin, patoihin, uuniruokiin, tacoihin, risottoihin ja keittoihin, valmisruokiinkin. Jos ei huvita itse liotella ja keitellä, kaupoista saa mukavasti valmiina vaikka mitä papuja purkissa, luomunakin.

  2. Pete Kirjoittaa:

    Kolme sanaa: chili con carne. Se on mielestäni paras ruoka, jossa on papuja. Myös joskus tehdään aamupalaksi paahtoleipää, paistettuja munia, pekonia ja tölkistä valkoisia papuja tomskusoosissa….ah alkoiki tehdä miel.

  3. grimbird Kirjoittaa:

    Aamupala kuulostaa makoisalta. Mutta ilman pekonia ja munien pitää olla luomua.

    Onkohan Kipsarissa ollut kasvisversiota chili con carnesta. Tietääkös joku miten soijarouhe kannattaa maustaa tuota ruokaa ajatellen?

  4. S Kirjoittaa:

    Laita soijaruoheen sijaan härköpapurouhetta! Se ei ole yhtä pehmoista, mutta tulee lähempää (Suomesta) ja tuottaa ympäristöön vähemmän estrogeenia. Saa luomuna esim. Omasta Maasta. Härkäpapurouhetta käytetään soijarouheen tavoin (jos se on esikypsytetty, kuten usein on). Hyvää kastiketta tuli näin:

    1,5 dl härkäpapurouhetta kolmeen desiin vettä, sekoitetaan mukaan loraus oliiviöljyä ja mausteita kuten mustapippuria, valkopippuria, paprikaa ja Provencalen yrttiseosta (tai ihan vaikka basilikaa). Keittiö alkaa tuoksua Italialle. Marinoidaan papuja kipossa pari tuntia (ei ole välttämätöntä, voi käyttää suoraankin). Kuumennetaan kattilassa loraus öljyä, kuullotetaan siellä pari-kolme murskattua valkosipulinkynttä ja sekoitetaan mukaan härkäpavut sekä tölkillinen tomaattimurskaa (esim. chilillä maustettua). Kypsytellään kastiketta 10 minuuttia ja nautitaan esim. pastan tai mausteöljyssä paistettujen perunoiden kanssa.

  5. Kalypso Kirjoittaa:

    Ääk tuli mieleen miljoona reseptiä, mutta ihan ekana sellainen namimössö (..onpa houkuttelevaa :D), jota tein tänään. Eli muussataan yhteen yksi kypsä avokado ja tölkillinen valkoisia papuja (ei-soosissa olevia) – ne on molemmat pehmoisia, joten helppo vain haarukalla muussata – ja sitten mössöön sekoitetaan puolikkaan tai kokonaisen limen mehu + vähän suolaa ja musta- ja valkopippuria. Ei nyt yksinään kovin kokonainen ruoka, mutta ihana lisuke. ^^

  6. grimbird Kirjoittaa:

    Voi mitä ihanuuksia! Härkäpapurouheesta en ollut koskaan kuullutkaan, sitä on kokeiltava ja avokadoista pidän joten namimössöstä pidän varmasti.

  7. L Kirjoittaa:

    Papuja, paprikaa, sipulia ja maissia paistinpannulla pyöräytettynä, avokadoa suolan ja chilijauheen kanssa muusiksi ja vapaavalintaisilla mausteilla maustettua luomusoijajugurttia tortillalettujen sisään! Pavut tuo kivasti rakennetta myös jauheliharuokiin joita meidän taloudessa toisinaan popsitaan.

  8. grimbird Kirjoittaa:

    Oivallista! En olekkaan kokeillut avokadoa chilijauheen kanssa. Tulisten asioiden kanssa kieleni ei aina pärjää.

  9. Leea Kirjoittaa:

    Laiskamadon pika-chili sin carne: Pirkka-chilimaustettua tomaattimurskaa (Pirkka siksi, että se on voimakkaammin maustettua kuin rainbown tai Eldoradon vastaavat), valinnainen määrä soijarouhetta + öljyä ja valutettuja tölkkipapuja lämmitetään kattilassa. (Muu maustaminen ja esimerkiksi lisäpaprikoitten laittaminen on sekin vapaavalintaista ja oman maun mukaan). Toisessa kattilassa sitten keitetään riisit tai ohrat tai pastat tai minkä kanssa sitä kastiketta nyt haluaakin syödä.

    Hitsi, täytyykin itsekin etsiä ja kokeilla, josko jostain löytyy sitä härkäpapurouhetta.

  10. S Kirjoittaa:

    Hih, just kaverin kanssa syötiin Pirkan chilimaustettua tomaattimurskaa, eikä se ollut musta ollenkaan niin tulista kuin Rainbow’n! Oikeasti tulisiahan niistä ei ole kumpikaan.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja