Neuvola

17.10.2017 - 8:30 / grimbird.


neuvola

En aio piirtää verikokeista, koska inhoan niitä niin paljon että jalkoja heikottaa ja käsistä lähtee voimat. Olihan se taas kauheaa. Lisävaikeutena luulin etten saisi syödä aamupalaa joten pyörrytti ja näkökentässä vilisi valoja. Viisi putkiloa otettiin. Mutta sainpas heikotukseen appelsiininmakuisen sokeripastillin!

Kategoria: Harmaan pupun päiväkirja.8 vastausta - “Neuvola”

 1. Peterick Kirjoittaa:

  Uskoisin että te ajattelette varmaan vauvan vaatteissa ja tavaroissa yms hankinnoissa paljon eettisyyttä. Olisi mielenkiintoista lukea ajatuksiasi asiasta, jos tuntuu, että sellaisesta saisi sarjiksen aikaiseksi 🙂 Lapsille kun on niin paljon kaikkea “tarvetta” mutta toisaalta voi pärjätä aika vähälläkin. Miten äitiyspakkaus, kestovaipat? Käytettyä (netti)kirpparilta ja tutuilta vai uutta ja tietynlaista?

  Ja pyydän jo etukäteen anteeksi, kun nyt menen todella henkilökohtaisuuksiin eli imetykseen 😀 Esikoiseni myötä minusta on kuoriutunut melkoinen laktivisti ja imetys on mulle sydämenasia. Jos ei ole tuttu juttu jo, niin suosittelen lämpimästi imetys.fi -sivustoon tutustumista. Facebookista löytyy Imetyksen tuki -vertaistukiryhmä missä kysymyksiin vastailee koulutetut tukiäidit, joihin saa yhteyden myös Imetyksen tuki ryn chatissa ja tukipuhelimessa. Imetysohjausta on mahdollista saada myös kotiin joillakin paikkakunnilla ja monessa paikassa esim kirjastoissa järjestetään imetystukiryhmien tapaamisia. Itse haluaisin myös kouluttautua tukiäidiksi mutta lähin koulutus on muutaman sadan kilometrin päässä joten haaveeksi vielä jää.

 2. Piu Kirjoittaa:

  Minä luulin, etten joutuisi sokerirasitukseen, mutta sitten pitikin, koska täytin 25 raskausaikana… Nukuin tosi huonosti edellisyön ja syömättömyys sai heikoksi, etten jaksanut seistä bussipysäkillä. Ekan verikokeen jälkeen pyörryin ja koe keskeytettiin siihen :/ Eivät painostaneet yrittämään uudestaan. Verikokeet ei ole mulle kamalia mutta paasto saa minut stressaamaan niin että mikään ei suju. Virtsakokeetkin on inhottavia, kun ei voi käydä aamupissalla ja rakko halkeaa odottaessa että pääsee vessaan. Hyvä että selvisit verikokeista lopulta!

 3. grimbird Kirjoittaa:

  Hyvä aihe tuo tarvikkeiden hankinta. Vielä en ole juuri mitään uskaltanut haalia. Suurimmaksi osaksi aiotaan hankkia käytettynä. Ja kestovaippoja ollaan suunniteltu, vaikka en edes ennen tätä päivää tiennyt miltä ne näyttävät. Näin niitä kirpputorilla. Hauskoja ja värikkäitä.

  Imetys jännittää kun olen kuullut ettei se aina lähde helposti alkuun ja saattaa olla raskasta joten vinkit ovat tarpeen! Kiitos linkistä ja facebookryhmän maininnasta!

  Sokerirasitus on edessä minullakin. Nuuu. Elättelin toivoa että siihen liittyisi virtsakoe eikä verikoe. Voi itku!

 4. Jance Kirjoittaa:

  Imetys on kiva juttu :3 Maito on aina mukana, sopivan lämpimänä, ei tuu tiskiä jne. Ehdottomasti kannattaa tehdä parhaansa sen suhteen.

  Mutta jos se paras ei vaan riitä. Silloin nou hätä. Lapsi ei korvikkeeseen kuole eikä siitä aiheudu kamaluuksia, vaikka “supermammat” miten yrittäisi niin väittää ja painostaa. Korvikkeessa on myös omat hyvät puolensa.

  (sori myös kuononi tunkemisesta asioihin mutta vaikka itselläni imetys onnistui, silti nostattaa kierroksia nykypäivän painostava pakkoilmapiiri asian ympärillä :’D Exälläni ei onnistunut, ja kyllä v***tti vierestä kuunnella sitä hienovaraista, ehkä jopa tahatonta rivien välistä vihjailua, kuinka oman mamman maito on kaikkein parasta vauvalle ja korvikemutsit on täysiä luusereita)

 5. Kukkahattuneiti Kirjoittaa:

  Oih, kaikkea täällä kerinnyt tapahtumaan siitä kun olen viimeksi kerennyt käymään. Osaanotot kisun poistumisesta, ja onnea odotukseen <3
  t.satunnainen lukija

 6. grimbird Kirjoittaa:

  Kiitos!
  Hobbyn poistuminen ja vauva-asia menivät vähän hurjalla tavalla todellisuudessa limittäin mutta blogissa erotin ne toisistaan koska halusin Hobbysta kertoessani että tarina kertoo vain rakkaasta kissa raasusta ja keskittyä raskausjutuissa vain odotusasioihin. Oltiin junassa tulossa takaisin hautajaisista kun iski epäilys että saattaisin olla raskaana. Kuukautiset eivät alkaneetkaan kunnolla vaan olivat tyrehtyneet. Googlettelin koko junamatkan että voivatko jo alkaneet kuukautiset keskeytyä stressin takia, mutta en löytänyt vastausta. Pari päivää tämän jälkeen tein ekan positiivisen testin mutta oli vaikea iloita siitä kun olimme vielä ihan maassa ja surimme Hobbya.

 7. Lare Kirjoittaa:

  Tää on mulle tällä hetkellä suomenkielisen internetin paras äitiysblogi.

 8. ruura Kirjoittaa:

  Komppaan Larea. Itselläni tällä hetkellä viikkoja pari vähemmän ja toinen pirpana tuloillaan. Iloista odotusta sinne toivotellen 🙂

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Mitäs täältä löytyy?

Linkit

Arkistoja